Nutri Fert – Ingrasamant lichid foliar

 

Ingrasamantul lichid foliar Nutri Fert pe baza de azot, fosfor, potasiu si microelemente chelatate confera o buna asimilare prin partile vegetale a plantelor (frunze, tulpina) si apoi o mineralizare echilibrata si benefica eliminand subnutritia sau diverse carente in minerale ale solului.

 

Fabricat din: CO(NH2), (7 – 11)% ; NH4NO3 (11 – 15%); H3PO4 (7 -10%); K2CO3 (5 – 8%); H20 (40 – 60%) + ME.

Compozitia: *azot total (N) – 115g/l; P2O5 – 75g/l; K2O – 55g/I; Bor – 0,3g/l; Cu – 0,15g/l; Fe – 0,3g/l; Zn – 0,15g/l; Mo – 0,01 g/l; S – 0,7g/l; Mg – 0,2g/l; Mn – 0,2g/l; Co – 0,01 g/l; pH 6 – 7.

*Azot total (N) 115g/l din care: amidic – 57,5; amoniacal – 28,75; nitric – 28,75.

 

Nutri Fert - Ingrasaminte foliareIngrasamantul lichid foliar Nutri Fert pe baza de azot, fosfor, potasiu si microelemente chelatate confera o buna asimilare prin partile vegetale a plantelor (frunze, tulpina) si apoi o mineralizare echilibrata si benefica eliminand subnutritia sau diverse carente in minerale ale solului.

Este recomandat pentru fertilizarea urmatoarelor categorii de pomi fructiferi: mar, par, gutui, prun, cires, visin, cais, piersic, nectarin, nuc, vita de vie, mure, zmeura, coacaze.

Favorizeaza dezvoltarea radacinilor, mareste imunitatea plantei facand-o mai rezistenta la boli si daunatori, mareste procentul de legare in procesul de inflorire, mareste timpurietatea, uniformitatea coacerii fructelor. Imbunatateste coloritul, intr-un cuvant imbunatateste calitatea productiei. Mareste gradul de pastrare al recoltei compenseaza lipsa intensitatii luminoase in timpul infloritului, in special in solarii, mareste procentul de zahar acumulat la fructe.

Nutri Fert este o suspensie lichida cu particule micronice de 1-2 microni ceea ce face ca produsul sa fie preluat usor de planta. Elibereaza usor substanta activea, este compatibil cu majoritatea pesticidelor de aceea poate fi aplicat usor odata cu tratamentele fitosanitare.

Produsul nu este toxic pentru om si animale, se aplica masurile generale pentru ingrasamintele chimice. Produsul a fost testat si omologat de catre Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Pedologie Agrochimie si Protectia Mediului Bucuresti.

Prin continutul echilibrat dintre NPK si ME se stimuleaza cresterea sistemului foliar si radicular. Este un ingrasamant complex, se poate aplica atat prin fertigatie cat si prin stropire foliara. Ofera accesibilitatea elementelor nutritive in planta in perioada stadiilor critice de crestere si permite corectarea rapida a carentelor nutritionale. Este compatibil cu majoritatea pesticidelor dar eventual este indicat a se face un test de compatibilitate fizico-chimica inainte de aplicare.
Prezenta microelementelor esentiale sub forma chelatata asigura o eficienta foarte buna chiar si in conditiile folosirii unei ape dure. Ingrasamantul se aplica in functie de productia pe care vrem s-o obtinem, conditiile climaterice si componenta solului. Dozele se calculeaza si in functie de productia prognozata .conditiile de mediu si componenta solului in elementele nutritive.
Este un ingrasamant chimic complex care raspunde normelor exigente moderne in ceea ce priveste nutritia minerala a plantelor prin fertigatie sau stropiri foliare.Prin compozitia sa completa si echilibrata asigura o corelare nutritionala stabila inca din primele stadii de dezvoltare a plantelor.

Aplicarea usoara, solubilitatea foarte buna, contributia buna de MPK+microelemente fac ca acest sortiment de ingrasamant sa fie aplicat cu rezultate foarte bune in perioada de prerasarire, rasarire si maturitate.

 

Informatii privind compozitia si caracteristici fizico-chimice:

 

compozitia-si-caracteristicile-foliar-nutri-fert

click pentru marire


Dozele si modul de aplicare a ingrasamantului NUTRI FERT pentru pomi fructiferi si vita de vie

 

dozele-si-modul-de-aplicare-a-ingrasamantului-nutri-fert-pentru-pomi-fructiferi-si-vita-de-vie

click pentru marire

Stropirea foliara se face cu solutii diluate de concentrate 0,5 – 1,5 % (0,5 -1,5 litri de ingrsamant Nutrifert la 100 litri de apa), temperatura atmosferica sa nu fie mai mare de 25°C.

Producatorul nu recomanda amestecarea fertilizantuiui „NUTRIFERT cu solutiite cuprice (piatra vanata, zeama bordeleza).

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Select your currency
GBP Liră sterlină
Foliar Chem